התחמקות מלשלם עבור חניה בבית חולים

קיבלתי מארגון מסוים שלט לשים על האוטו שכשאני נכנס לבית החולים לא אצטרך לשלם כדוגמת ביקור חולים עזר מציון וכדומה, אפי' שלא עבדתי שמה, הם ידעו שיש הרבה אנשים שצריכים לנסוע עם בני ביתם לבי"ח חס וחלילה מפעם לפעם וכדאי לחסוך הוצאות חניה לבי"ח ע"י שלט זה המונח ברכב אני לא צריך לשלם לחניה בבית חולים. לאחר תקופה נעלם לי השלט והייתי כמה פעמים בבית חולים ועל סמך השלט שהיה לי בעבר התחמקתי ללא ידיעת השומר בחניה כמובן שלא סיפרתי לשומר שהיה לי שלט רק מעמדת הכרטיס חניה הוצאתי פתק לפני שיצאתי מביח כאילו עכשיו נכנסתי כשהשומר לא שם לב ולא שילמתי ביציאה. השאלה האם אני צריך לשלם עכשיו?

תשובה:

אינני יודע מהי המדיניות של בית החולים, למי יכול הארגון לתת שלט ולמי לא. אבל אם הארגון נתן לך שלט, אני מניח שהוא עבד לפי הסיכומים עם בתי החולים ומגיע לך שלא לשלם עבור החניה.

במקרה כזה, הצורך בהחזקת השלט היא רק לשם הוכחה. ולכן, בדיעבד, אין לך חובה לשלם עבור החניה. כמובן, שאין באמור כאן משום עידוד לפעול בדרכים כאלו.