לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כתיבת ספר תורה

שלום לכבוד הרב שליט"א.

1.מצות עשה על כל איש מישראל לכתוב ספר תורה לעצמו,שנאמר:"ועתה כתבו לכם את השירה הזאת".
אדם שאביו הוריש לו ספר תורה, האם יוצא ידי חובת המצוה?
2.מצות עשה על המלך לכתוב ספר תורה מצד המלוכה,שנאמר:" וכתב לו את משנה התורה הזאת".
מלך שאביו הוריש לו ספר תורה,האם יוצא ידי חובת המצוה.
3.מס' אנשים שקנו ספר תורה בשותפות,האם יוצאים ידי חובת המצוה?
4.אדם שקיבל ספר תורה במתנה,האם יוצא ידי חובת המצוה?

אם אפשר מקור לתשובה בפוסקים.

תודה וכל טוב.

תשובה:

1. הגמרא בסנהדרין כ"א ע"ב אומרת שאדם זה אינו יוצא.

2. המלך צריך שיהיו לו שני ספרי תורה ובספר תורה שירש מאביו יכול לקיים בזה החיוב של אחד משני הס"ת כמבואר בדברי הרמב"ם הלכות מלכים פ"ג ה"א.

3. יש בזה מחלוקת אחרונים, תוכל לראות במאמר השבועי שפורסם בענין זה כאן שהובאו הדעות בזה.

4. בשו"ת דמשק אליעזר (סי' קל"ה) דן בזה וכתב שיוצאים בספר תורה שניתן במתנה.

בהצלחה רבה.