חנות שנותנת מתנה כדי שיכתבו עליה ביקורת טובה באתר צרכנות

ב"ה
לכבוד הרבנים שלום,
קניתי מצלמה בחנות מסוימת.
ולאחר שגמרתי בליבי אכן לקנות את המצלמה בחנות שלהם – בגלל המחיר והשרות, רציתי לקנות תוספת של זיכרון והם אמרו שיתנו לי אותה בחינם + משלוח חינם תמורת זה שאכתוב עליהם ביקורת טובה באתר צרכנות.
ואכן קיבלתי הכל במחיר ושרות טוב.
השאלה אם יש עם זה בעיה של שוחד שאכתוב להם או כל בעיה אחרת?

תשובה:

אין בכך שום בעיה. הם אכן נתנו לך שירות טוב ומגיע להם ביושר ביקורת טובה. המתנה היא רק על הטרחה לכתוב, אבל הביקורת הטובה מגיע להם בדין. והרי כל מי שנותן שירות טוב משחד את הלקוחות לכתוב עליו ביקורת טובה.