תבניות חד פעמיות מחו"ל אם צריכות טבילה

קנינו תבניות אלומניום חד פעמי שמיובא מחו״ל, אבל אנחנו משתמשים בו כרב פעמי, הוא גם יותר חזק מהחד פעמי של הארץ אבל בכל זאת נחשב כחד פעמי. שאלתי היא האם בגלל שאנחנו משתמשים בו כרב פעמי זה דורש טבילה

תשובה:

תבניות חד פעמיות המיועדות לשימוש אחד בלבד אינן טעונות טבילה. אולם, אם מייעדים אותן לשימוש חוזר יש להטבילן אך בלא ברכה. ובפרט, בנידון דידן שמדובר בתבניות חזקות במיוחד.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק חלק ה סימן לב, ושו"ת אגרות משה יו"ד חלק ג סימן כג. כמו כן, יש לדעת שלעיתים מוצרי המתכת משוחים בחומרי הברקה שמקורם מן החי וראוי להכשירם לשימוש על ידי הגעלה [כיום מצויות בשוק תבניות בהכשר הבד"ץ של חברת מישרים].