חזקה לבניית סוכה

ראובן רכש דירה משמעון בבניין משותף, שמעון עשה את סוכתו בחצר המשותפת ומוחזק בשטח מסוים זה למעלה מ-20 שנה.
השאלה היא: האם הזכות של ראובן הרוכש ממשיך ושמעון יכול לבנות את סוכתו באותו מקום של המוכר. או שמא דייר אחר יכול ללטוש את עיניו על אותו מקום ולהשתלט עליו. או לחלופין מה עלי לעשות ע"מ לזכות באותו מקום ושלא יקדים אותי דייר אחר.

בברכת שנה טובה – ראובן

תשובה:

גם לשמעון לא הייתה זכות קדימה לבנות סוכה במקום זה יותר מלשאר השכנים (כל זכותו של שמעון הייתה ששכנים שלא רצו לריב לא הפריעו לו). כל שכן שראובן אינו קונה את הזכות.

כדי לזכות במקום זה מבלי שתהיה זכות לערער, יש צורך לקנות את הזכות מכל השכנים.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 40 עמוד 6.