מסר שעון לתיקון והשען טוען שכבר החזיר

חבר שאין לו גישה לאתר, שלח אותי לשאול, בסיפור שהוא הביא שעון של אשתו לתיקון לבעל מקצוע באמצע הרחוב, ולאחר שבוע הוא מתקשר אליו מה עם השעון? אומר לו הבעל מקצוע שבאותו יום פגש אותם ברחוב והחזיר להם את השעון, ז"א מה שהחבר זוכר כמעמד נתינת השעון לתיקון, בעל המקצוע טוען שאז היה זה ההחזרה של השעון. חברי בטוח בגירסתו, ואף מוכיח אותה מזה שאם היה מקבל את השעון היה מעביר אותו לאשתו מיד.
מה פסק ההלכה במקרה זה? האם ניתן לחייב את הבעל מקצוע היות שהודה שהשעון הגיע אליו והוא ש"ש ע"ז, או שנאמן לטעון החזרתי אף במקרה מעניין זה.

תשובה:

נאמן לטעון החזרתי. אבל אפשר לחייב אותו להישבע שגירסתו אמיתית. בדרך כלל בית הדין מפשר במקום השבועה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רצז.

לעניין כיצד לפשר במקום שבועה עיין שו"ת דברי מלכיאל ח"ב סי' קלג.