לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זמן מעבר מיום טוב ליום טוב שני

שלום רב
מובא בהלכה שמזמן צאת הכוכבים מותר לעשות מלאכות לצורך יו"ט שני. לפי איזה חישוב מחשבים את צאת הכוכבים האם לחומרה כמו במוצ"ש או כמו שנוהגים רבים לגבי קריאת שמע בין 20 ל 25 דקות אחרי השקיעה? בלוחות ראיתי לחומרה ואיני מבין הרי כל הבעיה היא הכנה וזה הרי דרבנן ואפשר לכאורה להקל?

תשובה:

שלום רב.

מחמירים בזמן צאת הכוכבים לענין הכנות מיום טוב ראשון ליום טוב שני מכיון שלדעת רב חסדא (בפסחים מו,ב) יש איסור מדאורייתא לאפות ולבשל מיום טוב לחול, ורק כאשר שייך 'הואיל ואי מקלעי אורחים חזי ליה' זה רק דרבנן, אך בזמן החשיכה כבר כתבו ראשונים שאין שייך סברת 'הואיל' ולכן לדעה זו אם יבשל או ידליק נרות וכדו' בזמן שיתכן שהוא עדיין יום טוב ראשון יעבור על איסור דאורייתא שעושה זאת לצורך מחר.

כתיבה וחתימה טובה