יום השנה שחל בשבת חול המועד סוכות

אבי ז"ל נפטר ביום י"ז בתשרי [חול המועד סוכות] הזכרת 12 חודש יוצאת השנה בשבת חול המועד. אנו ב"ה משפחה גדולה. ומאוד קשה להתארגן לאירוח של כל האחים לשבת זו. שאלתי היא האם ניתן לדחות את עריכת האזכרה הרשמית ליום ראשון שאחרי השבת [י"ח תשרי, כי להקדים לא ניתן]ובשבת עצמה נשתדל לעלות למפטיר ולערוך השכבה?

תשובה:

שלום רב.

כאשר יום השנה חל בשבת ניתן לאחר את האזכרה ליום ראשון, ובשבת לעלות לתורה ומי שיכול מבני המשפחה ילמד משניות לעילוי נשמת הנפטר. אך אין להזכיר דברי הספד בשבת. ובמוצאי שבת תעשו אזכרה כפי שניתן לעשות ביום השנה שחל בחול המועד כמפורט כאן.

שנה טובה