הכנסת ספר תורה ביום השנה

שלום כבוד הרב
אחי נפטר ב-ח' בתשרי לפני שנה, הורי עושים הכנסת ספר תורה, הם מעוניינים להכניס את הספר תורה ביום השנה לפטירתו, שאלתי האם מותר באותו היום גם לעשות לעשות אזכרה וגם הכנסת ספר תורה?

תשובה:

שלום רב.

האבלים לא יוכלו להשתתף בסעודה אם היא תהיה בליל ח' בתשרי (יום רביעי בלילה), כיון שביום היארציט הראשון אין להשתתף בסעודה של שמחה. אך אם יעשו את הכנסת הספר תורה ביום חמישי בערב יוכלו האבלים להשתתף בכל השמחה.

מקורות:

נטעי גבריאל הכנסת ספר תורה פרק כ' סעיף ז'.