שימוש במדפסת של מקום העבודה לצרכים פרטיים

שלום רב,

האם במקום עבודה (בחברה גדולה עשרות אלפי עובדים ולא שייך למצוא את הבעלים) אפשר להשתמש במדפסת כאשר המנהלים הישירים ושאר האנשים משתמשים בה הרבה לצרכים פרטיים?
כלומר האם זה נחשב שזה נהוג ומותר?

האם כל מנהל נחשב אמין בחברה להתיר דבר זה? הרי בחברה בסדר גודל כזה גם מנהל "גדול" יכול ליהיות זוטר.

ברכה והצלחה

תשובה:

יש צורך ברשות מפורשת וברורה כדי להשתמש במדפסת.

גם מנהל זוטר יש לתת רשות על דברים כאלו. מדובר בהוצאה קטנה ושולית שגם למנהל זוטר יש סמכות להחליט.

מקורות:

כדי להתיר להשתמש בחפץ של אדם אחר ללא רשות יש צורך לדעת במאת האחוזים שהבעלים אינם מקפידים, עיין שו"ע הרב חו"מ הלכות שאלה סעיף ה. יש לציין שבמקרה זה אין חשש של ייאוש שלא מדעת, משום שאם אין הבעלים מקפידים יש לומר שעל דעת כן נכנס העובד לעבודה. עיין כאן.