פיצוי על פגם חמור במזון, פרסום המקרה

רציתי לשאול ביום שישי קניתי חלות אפויות מקמח מלא בצורת כתר בתוך אלומיניום והבת שלי אמרה לי שיש משהוא על הלחם בדקתי ראיתי זכוכית גדולה בדקתי בשאר הלחם ראיתי עוד מספר זכוכיות דבוקות ואפויות התקשרתי למאפיה והוא אמר לי לבוא לקחת זיכוי של 50 שח כשהם עולים 24 שח האם עליי לקחת את הכסף.
האם עליי לפרסם את המקרה, או מספיק שאני הודעתי לבעל חנות בית המאפה שקניתי ממנו.

תשובה:

אפשר לקחת את הזיכוי, בעל החנות מתכוון לפצות על העוגמת נפש ועל הטרחא לבוא שנית לחנות.

אין לפרסם את המקרה (כל עוד שלא רואים שהמקרה חוזר על עצמו). ככל הנראה מדובר בתקרית חד פעמית שבעלי המאפייה נזהרים שלא תחזור על עצמה ופרסום המקרה עלול לגרום להם נזק גדול.