תביעת קבלן על ליקויי בניה, ויכוח על המע"מ

ברצוני להגיש תביעה נגד קבלן שיפוצים שרימה אותי בעבודה ולאחר שנכנסו דיירים לדירה התגלו ליקויים קשים והתברר גודל הנזק.
הקבלן מסרב לקחת אחריות על עבודתו הכושלת בטענה שקרית שעלי לשלם לו מע"מ. זאת למרות שההסכמה בינינו הייתה שהוא יספוג אותו, לכן ביקש וקיבל את רוב הסכום במזומנים. גם בהצעת המחיר לא הוזכר המע"מ, (בניגוד להצעות אחרות שקיבלתי), הוא אף דאג להמציא לי קבלה מחברה אחרת שאינני מכירה… אנא הדריכו אותי מה עלי לעשות כדי להביאו לדין.
בתודה.

תשובה:

כדי לתבוע אדם בדין תורה,  אין צורך בשום ידע מוקדם ואף לא לכתוב כתב תביעה. יש לפנות למזכירות בית הדין לפתיחת תיק ולאחר מכן להגיע לדיון ולספר דברים כהווייתן.
אם תכתבי את מקום מגוריכם אוכל לברר איזה בית דין יש באזור ואת הטלפון של המזכירות.

לגבי עצם התביעה, המקובל הוא שמחיר אמור להיות כולל מע"מ אם לא סוכם אחרת.

מקורות:

גם בבתי המשפט מקובל שקביעת מחיר כוללת מע"מ ומשום כך יש לקבל זאת כמנהג. כל שכן כאשר סוכם במפורש שהקבלן ישלם את המע"מ. דוגמא עיין בפסק דין של העליון ע"א 1111/09.