זהירות מפריצות במקום העבודה

שאלה לכבוד הרב אשתי עובדת אחות בבית חולים ועושה הרבה משמרות לילה ועובדת עם הרבה גברים אני אדם דתי מה עלי לעשות וכל פעם שאני שואל אותה שאלה לגבי זה היא מתעצבנת מאוד

תשובה:

שלום רב.

כתב הרמב"ם (בסוף הלכות סוטה) "מצות חכמים על בני ישראל לקנות לנשיהן שנאמר וקנא את אשתו, וכל המקנא לאשתו נכנסה בו רוח טהרה, ולא יקנא לה לא מתוך שחוק ולא מתוך שיחה ולא מתוך קלות ראש ולא מתוך מריבה ולא להטיל עליה אימה, ואם עבר וקינא לה בפני עדים מתוך אחד מכל הדברים האלו הרי זה קינוי. אין ראוי לקפוץ ולקנות בפני עדים תחלה אלא בינו לבינה בנחת ובדרך טהרה ואזהרה כדי להדריכה בדרך ישרה ולהסיר המכשול, וכל שאינו מקפיד על אשתו ובניו ובני ביתו ומזהירן ופוקד דרכיהן תמיד עד שידע שהן שלמין מכל חטא ועון הרי זה חוטא שנאמר וידעת כי שלום אהלך ופקדת נוך ולא תחטא".

אלא שגם זה אין לעשות אלא אם ראה בה איזה מעשה פריצות וכד'. אבל אם לא ראה בה כל מעשה פריצות, ובדאי שאין לחשוב בה ולקנות לה. שהרי כל אשה יש לה חזקת כשרות.

יחד עם זה כבר כתבו פוסקי זמנינו שכדאי מאד להזהר מקירבה יתרה במקומות עבודה, שהדבר עלול ח"ו להביא לידי מכשול.

מקורות:

בית מאיר אבה"ע סי' קטו סעי' ד'. תשובות ר' אליעזר גורדון סי' כב סק"ד