לעכב בניה בטענה שלעתיד אם יבנה יצטרך לשלם על נזקים

אני גר בקומה ראשונה וכל השכנים קיבלו אישור לבנות מרפסות אחד על גבי השני. אני רוצה להתחיל לבנות כבר קיבלנו רשיון והשכן מעלי אין לו כרגע כסף באם אני יבנה וירצף וכל הגימורים בעוד שנה כשהשכן יבנה יצטרכו להשים פיגומים אצלי במרפסת ויתכן שיהרסו דברים במרפסת.
האם השכן מעלי יכול לעכב אותי מלבנות בטענה שאם אני יבנה הוא לא ישלם נזקים

תודה

תשובה:

אינו יכול לעכב עליך וכאשר הוא יבנה הוא יצטרך לשלם לך נזקים.

אין הגיון בטענתו, מאחר שיש לו אפשרות לבנות היום יחד אתך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה, אם הוא מבקש חודש כדי לארגן את הכסף יש להמתין לו כדי להקטין את ההוצאות. עיין בנתיבות סי' קעח סק"ג ששנים אשר צריכים להוצאה משותפת יכולים לחייב אחד את השני לעשות ביחד כדי להקטין את ההוצאות.