התנגדות לבניה על חלק מהגג בטענה שהבניה מכערת

שלום וברכה לרבנים החשובים בניין מגורים מדורג, כאשר בחזית (כביש העליון) ישנם רק 2 קומות עם כניסה נפרדת ל 4 הדיירים המתגוררים בקומות הללו. אחד השכנים שגר בקומה עליונה רוצה לבצע הרחבה באמצעות בניה על הגג (לצורך אישי/בניית יחידת דיור להשכרה). השכן שגר מולו אינו מעוניין להרחיב, מה שבעצם יוצר מצב של בניה רק בחצי מהגג, דבר שיכער את הבניין, מאחר ובשונה מבניינים רגילים, כאן מדובר ב 2 קומות בחזית העליונה. האם ניתן להתנגד מהטעם שזה מכער את הבניין?

תשובה:

בעקרון ניתן להתנגד בטענה שהבנייה מכערת את הבניין, אבל בית הדין יצטרך להשתכנע שחזות הבניין היא אכן משמעותית לדייר זה. כמובן, שיובא בחשבון אם כל חזות הבניין היא אכן בצורה ארכיטקטית יפה וכיצד הדיירים מנקים ומטפחים את חזות הבניין.

מקורות:

בבית משותף החזות החיצונית משותפת והדיירים יכולים לטעון שהשתתפנו על דעת שהחזות היא בצורה זו ולא בצורה אחרת.