הוז"ל או איסור נדה

שלום כבוד הרב. סליחה על חוסר הצניעות שבשאלה אבל אני מוכרח לדעת. הרי ידוע שבודדים מצליחים לא לפגום בברית, וגבר שלא מוכן לחתונה עדיין מה עדיף לו? שיהיה לבד- ללא אישה וייכשל בברית לבדו. או שיהיה עם בת זוג שאינו נשוי לה וישכב איתה מחוץ לנישואים. האם המנאף לבדו חמור יותר או שזה בידיוק אותו החטא?.. תודה .

תשובה:

שלום רב.

קשה לי לענות לך לאחר שאתה מניח הנחה ושואל שאלות. "הרי ידוע שבודדים וכו"…

באופן כללי אוכל לומר לך כי על הוצאת זרע לבטלה כתב בשו"ע (אבה"ע סי' כג סעי' א') כי זו עבירה חמורה יותר מכל העברות. ומקורו הוא מדברי הזהר החמורים על הנושא. וכתב שם הבית שמואל כי אין הכוונה שבאמת זה הכי חמור, בגלל שאם הוא רואה שהוא הולך לעבור ח"ו על איסור נדה עדיף שח"ו יכשל בעבירה חמורה זו ולא יעבור על איסור נדה!!

בכל אופן, נפסק בשו"ע (אבה"ע סי' א') כי אדם שרואה שהוא עובר עבירות. חייב לישא אשה ללא כל שיהוי, כדי שלא יכשל חלילה בעבירות. אני מבין שאתה כבר שקוע בטומאה זו, אם כך מדוע להמתין, אם אתה רואה שאתה נכשל, עליך לחפש מיד להתחתן כראוי ולבנות בית על אדניהתורה והמצוות.

בהצלחה