ראש השנה באמצע חודש אבלות

חמתי נפטרה בה אלול החודש שלה בה תשרי
שאלתי האם ראש השנה שובר את החודש ואנחנו צריכים לסימן את החודש לפני ראש השנה או למשיך עד אחר ראש השנה
בברכה
אברהם

תשובה:

שלום רב.

אכן ראש השנה מסיים את אבילות שלושים. וכל זה לענין מנהגי האבילות בשלושים, אך לענין דיני קדיש ועליה לרגל אין הרגל מבטל דין שבעה ושלושים ומונים את יום השלושים מהפטירה כרגיל. וראה כאן פרטים נוספים.

בשורות טובות.

מקורות:

שולחן ערוך סי' שצ"ט סעיף ו' ואילך ור' במ"ב תקמח,ג ודברי סופרים פרק נ"א הערה ס"ח.