אמירת סליחות ביום

האם מותר לומר בסליחות הקטע של רבונו של עולם אתודה וכו' "הלילה הזה לד'" לאחר עמוד השחר, האם יש חשש של דובר שקרים בפני המקום, והאם יש להתיר לכל הפחות לפני הנץ

תשובה:

שלום רב.

יש להמנע מלומר ביום מילים שיכולות להשמע כשקר מפני שנאמר במשלי 'דובר שקרים לא יכון לנגד עיני'. ולכן כאשר אומרים סליחות לאחר עלות השחר יש לומר במקום 'הלילה הזה' היום הזה.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכבוד רב
    אחי רבי דוד נ"י אמר לי ששאל את זאת השבוע את הגאון רבי שמעון בעדני בביקורו במכסיקו ואמר לו שאפשר להקל כי בלשון בני אדם כל זמן שעדיין לא יצא השמש קורין לזה לילה. ואני הקטן טוען דאם משום לשון בני אדם, נראה דלא תלוי דוקא בנץ החמה, כי עוד לפני שיצא השמש כיון שכבר זה מואר אנשים קורין לזה יום.