צפיית סרטים באינטרנט (מבחינת דיני ממונות)

שלום
מבחינת חושן משפט – האם מותר לצפות בסרטים שהועלו לאינטרנט וזה נחשב כזוטו של ים.
האם יש לחלק בין אתרים שונים.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

ניתן להקל לצפות בסרטים אלו (מבחינת דיני ממונות בלבד), משום שלכאורה החוק מתיר.

דעת הגרי"ש אלישיב שאין היתר של זוטו של ים, משום שהפקר הוא רק דבר שהבעלים אינם יכולים להשתמש, אבל אם הבעלים יכולים להשתמש ביצירה, גם אם אין להם את היכולת למנוע מאחרים שלא להשתמש, אין זה הופך להפקר.

מקורות:

לעניין החוק עיין כאן. דעת הגרי"ש אלישיב מובאת בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה.