הוספת יחידות דיור בבניין של ארבע דירות

שלום

האם מותר לשכן להרבות דיורים ללא רשות השכנים?
האם ניתן להתנגד לזה? א"כ האם בשלב שטרם הבניה או בשלב המעשי של הכנסת דייר נוסף?
יש לציין שמדובר בבניין מגורים, כאשר הכניסה המדוברת היא של 4 דירות בלבד, כך שתוספת דיירים היא גורם משמעותי.

תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

תלוי אם נגרם נזק משמעותי. במקרה זה שמדובר בבניין של 4 דירות הנזק הוא משמעותי לדיירים שהדיפו לרכוש דירה בבניין כזה.

אפשר להתנגד לעצם הבניה שמטרתה להוסיף יחידת דיור, ורצוי גם להתנגד בשלב זה ולא לאחר מכן, כאשר יילקח בחשבון הנזק שייגרם לדייר הבונה אם הדירות יישארו ריקות.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 23 עמוד ד.