אזכרה 11 חודש בשנה מעוברת

שלום כבוד הרב, סבי נפטר בי׳ בניסן השנה ב20/3/2013 וברצוננו לדעת מתי יוצא ה11 חודש מכיוון שיש אדר א׳ ואדר ב׳, אודה מאוד לתשובתך.

תשובה:

שלום רב.

לענין 11 חודש הולכים לפי הזמן שמסתיימים 11 חודש מהפטירה, ולפיכך זה יוצא בי' אדר א'. בי' אדר ב' יהיה אזכרה של י"ב חודש, ולכתחילה יש לעשות אזכרה נוספת גם בי' ניסן.

וראה כאן לענין י"ב חודש שחל באדר של שנה מעוברת.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ר' ילקוט יוסף אבילות סימן ל' סעיף ז'.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    אבי ז"ל נפטר ב-ו' בסיוון תשע"ג בחג השבועות.
    מעוניינת לדעת מתי עושים אזכרה של 11 חודש כשהשנה היא מעוברת.
    תודה.

  2. שלום כבוד הרב אח שלי נפטר בכז' באב התשע"ג

    אני מעוניינת לדעת מתי עושים אזכרה של 11חודש כשהשנה היא מעוברת אם אפשר לתת תשובה דחוף

    תודה רבה

  3. שלום כבוד הרב אבי ז"ל נפטר בח' בכסלו התשעו שעה אחרי כניסת שבת ונקבר בצאת השבת ט' כסלו התשעו בגלל שהשנה מעוברת ברצוני לשאול מתי האזכרות של ה11 חודש שנה ו13 חודש כהבנתי שבשנה מעוברת עושים 3 אזכרות אודה לתשובתך בנושא

  4. כיון שהפטירה היתה בלילה התאריך הוא ט' כסלו, ממילא 11 חודש בט' תשרי ערב יום הכיפורים, במידת האפשר כמובן, ה12 חודש בט' חשון, וה13 חודש בט' כסלו. יש לזכור שהיום מתחיל ביהדות מהלילה שלפניו ולפי זה יקבעו התאריכים. בשורות טובות.

  5. אימי נפטרה בי"א בכסלו תשע"ו. ברצוני לדעת באיזה תאריך עלינו לקיים את האזכרה של שנה לאור העובדה ששנת תשע"ו היתה שנה מעוברת?

  6. נראה שיש כאן טעות סופר שהרי חישוב סיום 11 חודש הוא יום לפני שלדוגמא אם יום השנה ג' שבט אזי סיום 11 חודש יהיה ב' טבת כי זה יום האחרון לסיום 11 חודשים.
    א"כ לכאורה בנידון השאלה אזי ט' אדר א' יהיה סיום אחד עשר חודש
    אשמח להארה בנושא!

  7. לגבי 11 חודש אתה צודק, אמנם לגבי סיום השנה יש בזה מנהגים שונים, האם עולים ביום הפטירה או יום לפני, והמנהג הרווח לעלות ביום הפטירה.