לקיחת ריטלין העשוי מג'לטין לא כשר

בני שיחי' לוקח ריטלין 30 מ"ג שבקפסולה מג'לטין הרוקח א"ל שזה לא כשר וע"כ עד היום הוא פותח ושופך לפיו את תוכן הקפסולה. כעת עולה הוא ליש"ג עם פנמיה ומתבייש שיראוהו עושה כן ושאלתו האם מותא לבלוע עם הקפסולה, והאם יש מקום להחמיר.

תשובה:

שלום רב.

מותר לבלוע את הקפסולה כרגיל, ואין צריך לשפוך את תוכן הקפסולה לתוך פיו.

מקורות:

טעם הדבר מפני שבתרופות לבליעה אין שום בעיה הלכתית. גם אם התרופה לא כשרה. כיוו שאין לזה טעם אין הנאת החיך. וזה לא דרך אכילה, וראה כאן באריכות בדין זה.