האם מותר להשתמש בגלוואן לצורך מניעה

שאלה:

האם התרופה glovan מותרת בשימוש או יש בזה איסור של השחתת זרע?

תשובה:

שלום רב.

פתילות גלוואן שהם נחשבים ל"קוטלי זרע" מותרים לשימוש, ואין זה נחשב להשחתת זרע.

תשובה זו כמובן שאינה עוסקת בעצם המניעה.

מקורות:

ראה בשו"ת אגרות משה אבה"ע א' סי' סב וסי' סה שכתב : "אבל לענין המשיחה בסם שאין דבר חוצץ בין הזרע שלא יכנס להרחם רק שנוטל בזה כח ההולדה שיש בהזרע מסתבר שאינו אלא ככוס של עיקרין" בכל אופן, גם ללא טעם זה נראה מדברי הפוסקים כי כל שהוא כדרך ביאה אין בזה משום השחתת זרע ראה כאן בהרחבה.