גביית תשלום עבור יצירה למוסד צדקה

אשמח אם הרב יוכל לומר לי האם נהגתי כראוי.
לפני כשנה הזמין אצלי אדם יצירה עבור ארגון לצורך איסוף תרומות. אדם מכובד וידוע.
רק לאחר כשנה לקח אותה ממני לאירוע האיסוף. נקבתי במחירה לפני שקבלה והיתה הסכמה לתשלום.
לאחר שנמכרה, מסרב האיש שלקח את התמונה לשלם את מלוא כספה.
לאחר כשלושה חודשים בהם חיכיתי בסבלנות לכספי, ביקשתי את האיש המכובד לרשום לי צ'ק מכספו או מהארגון ולאחר מכן שיגבה את כספו לאורך זמן שיחליט, אך אני איני אמורה להיפגע כך. ראוי לציין כי אני תורמת לא מעט יצירות יקרות לטובת הארגון, אך זו היצירה היו צריכים לשלם בעבורה.
לי נראה שהאדון המכובד כועס ומאוכזב ממני.
האם היה עלי לדרוש את כספי או להמתין.

אשמח לדעתך
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

לא הבנתי היטב את השאלה, למה היה מוטל עלייך להמתין. סיכמתם מחיר לפני מסירת היצירה, סיכום זה מחייב והמזמין היה מחויב לשלם את הכל מיד.