ייחוד ונגיעה בילדים מהורים גרושים שהתחתנו

מה הדין לגבי אשה גרושה שהתחתנה עם גרוש ולשתיהם היו ילדים (בנים ובנות) מה דין הילדים אחד כלפי השני וההורים לגבי ילדי השני לגבי נגיעה שירה וייחוד (אם אפשר בבקשה מקורות)
תודה

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה

יש איסור ייחוד בילדים בנים מעל גיל 9 ובנות מעל גיל 3 כשאינם אחים (ויש מקילים במקרה זה בילדות עד גיל ח' או ט'), גם אם לאחר מכן הורי שניה הילדים התחתנו, וכן יש איסור נגיעה ביניהם כשאר הילדים, וכן בין ההורים עם הילדים שאינם שלהם. אמנם אם אפשר לדאוג שבאופן קבוע יהיה מפתח לכמה מבני הבית, ומידי פעם הם יכנסו בלי הודעה מראש אפשר להקל במקרה זה ולהחשיבו כפתח פתוח לרשות הרבים.

מקורות:

דבר יהושע סי' מה ושו"ת דברי יציב אבה"ע סי' מו, מנחת יצחק ח"ו סי' קמ, שבט הלוי ח"ו סי' קצו ואגרות משה ח"ד סי' סד, אמנם שם כתב כי בת עד גיל ח' או ט' ניתן להקל בייחוד איתה.

ולגבי ההיתר כשיש מפתחות לבני הבית, עיין שו"ת דובב מישרים ח"א סימן ה ושו"ת ארץ צבי ח"ב עמוד שמב.