קדיש יתום אחרי שעברה שנה, מלווה מלכה בכזית פת, הטוב והמטיב על יין

שלום
א.בכף החיים כתב שקדיש יתום אפשר לאומרו כל הזמן ללא הפסק אפילו אחרי אותה שנה שבה הנפטר/ת
ב.קשה לי לאכול סעודת מלווה מלכה שלמה כביצה לחם האם אפשר ליטול ידים בלי ברכה ולאכול כזית לחם ללא ברכת המזון
ג. קדשתי בע"ש ואח"כ הביאו לי יין אחר ברכתי הטוב והמטיב האם למחרת בסעודת שחרית אוכל לברך על בקבוק זה הפתוח מע"ש הטוב והמטיב
תודה ושבוע טוב.

תשובה:

שבוע טוב.

א. אם אין מישהו אחר שאומר קדיש יתום אכן יכול לומר כמפורט כאן.

ב. אפשר לאכול כזית, וליטול ידיים בלא ברכה, אך אחר כך יוכל לברך ברכת המזון, ואם שבע מכך הרי שמחוייב גם מדאורייתא בברכת המזון וראה עוד כאן בדין מי שאינו יכול לאכול פת בסעודת מלווה מלכה.

ג. אם כבר שתית ממנו אינך יכול לברך שוב 'הטוב והמטיב' אלא באותה סעודה במקרה ששכח לברך בשתייה הראשונה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    השאלה ממוקדת אם מותר לומר קדיש יתום ללא הפסקה אפילו עשרים שנה ולא משנה שיש עוד יתומים שאומרים קדיש יתום נא מקורות כי יש אברך מתעקש ואני עני בתורה ולא יכול להשיב לו
    תודה וברכה רבה .

  2. שלום רב.
    אולי אם תאמר לו את הנימוק הכתוב כאן הוא יבין שעדיף שלא יאמר קדיש יתום לאחר זמן כה רב, ובפרט כאשר יש אחרים שאומרים בבית הכנסת, שעדיף שלא לומר כאשר אינו בתוך השנה מפני שתרי קלי לא משתמעי.