גילוח עם מכונת תספורת

האם ניתן להתגלח במכונת תספורת או במכונה לסידור הזקן כאשר אני מוריד את הפלסטיק שמרחיק את הסכין כך שאני מתגלח רק עם הסכין, אגב זה הסכין האחורי שנמצא במכונות גילוח.
ראיתי שיש תשובה באתר שזה אפשרי אבל עם החלק התחתון – לא הבנתי מה הכוונה.
יצוין שגם בגילוח הזה זה לא גילוח חלק.
תודה

תשובה:

שלום רב.

מכונת תספורת ומכונה לסידור זקן הם כמו מספרים, ולכן מותר לגלח בהם את הזקן, אך יש ליזהר שלא יגע בבשר הסכין התחתונה שחותכת את השער ואז החיתוך יהיה דומה לגילוח עם סכין, אלא להניח את החלק העליון על הבשר שהחיתוך יהיה מכח החיכוך בין שני הסכינים ולא מהסכין עצמה (בעצם כך הדרך הרגילה לגלח, אך הענין הוא שיש להמנע מלהפוך את המכונה ולגלח בה בצורה הפוכה).

בהצלחה.

מקורות:

רמ"א סי' קפא סעיף י'.