סמכות וועד בית להזיק כדי לאכוף את החלטותיו

שלום רב,
וועד הבית שלנו החליט שאסור להחנות אופניים בתוך הבניין.
(הותקנה סככה לאופניים בחניה הסמוכה לבניין)
ילדים ש'לא שומעים לו' ומחנים את האופניים בבניין מגלים שהוא פשוט הוציא להם את האוויר מהגלגלים!!
הוא טוען ש"קיבל הסמכה מדיירי הבניין' ולכן מותר לו לעשות זאת.
(ובכל זאת, הוא נוהג איפה ואיפה בכך שמוציא אוויר רק לאופני ילדים, ואילו לשכן מבוגר שמחנה בקביעות את אופניו בתוך הבניין הוא לא מוציא…)

1. האם עליו להביא הוכחה ל'הסמכה' כזו? מה נקרא הסמכה?
הרי אף שכן לא שמע שהוא מתכונן להוציא אויר מהגלגלים ובודאי שאם היו שומעים לא היו נותנים את הסכמתם לכך.
2. אם הוא "קיבל הסמכה" מותר לו לעשות מעשה מזיק שכזה?

בתודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

על אף שחובה לציית להחלטות אסיפת הדיירים בכל הנוגע למקומות המותרים להחנות אופניים. עם זאת, אין לוועד הבית סמכות להזיק לשכנים העוברים על החלטתם.
גם אם רוב הדיירים הסכימו לסנקציה זו, אין לוועד הבית סמכות לכך אלא אם כן הסכימו כל הדיירים ורק כל עוד שלא חזרו בהם.

כמובן שנציג וועד הבית אשר הוציא האוויר חייב לשלם מכיסו (ולא מקופת וועד הבית) את הנזק שעשה שלא כדין.

מקורות:

יש מקרים אשר מותר לפנות אופניים שהונחו שלא כדין לרשות הרבים (לאחר התראה ועיין בפתחי תשובה חו"מ סי' שיט) אבל אין שום היתר להזיק במכוון. עיין גמ' ב"ק דף מח ע"א "נהי דאית לך רשותא לאפוקי לאזוקי לית לך רשותא".

אין אפשרות לרוב הדיירים להחליט על סנקציות לעוברים על ההחלטות אלא בהסכמת גדול בתורה (מה שלא נראה שניתן לקבל במקרה זה), עיין שו"ע חו"מ סי' רלא סעיף כח.