מניעת הריון

שלום,יש לי 3 ילדים בן בכור, בת, ותינוק חשבתי להשתמש באמצעי מניעה כגון גלולות כי התקן תוך רחמי אני מפחדת ולא רוצה..
שאלתי את הרב של המשפחה הוא אמר לי אל תקחי כלום לא נתן היתר.
אני בעצמי הגעתי למסקנה שאני לא רוצה לעשות חשבונות שמיים ואני לא אקח גלולות ולא כלום.
אבל כתוצאה מכך בעלי עושה זרע לבטלה הוא מודע לזה שאני לא לוקחת ומצד אחד הוא אומר בסדר שצריך ילדים וזה אבל פוגם…
מה לעשות?
תודה

תשובה:

שלום רב.

קשה לענות תשובה ברורה דרך האתר בנוגע לכמה זמן ניתן לעשות מניעת הריון, אני לא מכיר אותכם ועדיף ללכת לרב שמכיר אותכם ולשמוע את הפרטים. בכל אופן, המצב שאת מתארת הוא לא מצב טוב, בשו"ע (אבה"ע סי' כג סעי' א') כתב כי עוון הוצאת זרע לבטלה הוא איסור חמור יותר מכל העבירות שבתורה, אני לא רוצה להכנס לאופנים שזה נעשה, ואם כוונת השו"ע על כל המקרים, משום שבכל מקרה מדובר בעבירה חמורה.

כך שלעניות דעתי, אתם צריכים לגשת לרב והתייעץ איתו בענין. משום שלא ניתן להמשיך כך עם המצב הנוכחי.

הרבה הצלחה ונחת בגידול הילדים.