עבודה בבית מלון בשבת

שלום וברכה.
חבר שלי הציע לי לעבוד בעבודה במלון המוגדר כמלון דתי והוא בעל כשרות "מהדרין".
ואולם נאמר לי שאצטרך גם לעבוד בשבתות וחגים.האם זה לא סותר?

שאלתי היא כזו- האם מותר לעבוד בשבת באופן כזה?(האם זה נחשב הבלעה?)
ואם מותר- אז מצד איסורי שבת- אילו פעולות מותר ואלו אסור בזמן העבודה (דברים שהם נפוצים על מה לשים לב)?
האם כשרות המהדרין נותנת הנחיות ברורות מה מותר ומה אסור על מנת שעובדי המלון לא יחללו שבת ויו"ט ויכשילו את האורחים?

תשובה:

שלום רב.

מותר לעבוד בעבודה הכוללת שעות נוספות מלבד שבת וחג, ואין בזה איסור משום שכר שבת, כיון ששכר השבת משולם בהבלעה, יחד עם שכר אחר.

לצערנו, חלק גדול מנותני הכשרות, ובכלל זה אף נותני כשרות מהודרת, מעלימים עין במודע מחילולי שבת הנעשים במלון, כמו כביסה, ניקוי החדרים והפרוזדורים באופן שכרוך בחילול שבת, הדלקת וכיבוי אורות, הגעת עובדים ברכב ממקום רחוק ועוד ועוד.

לכן תצטרך לשאול מורה הוראה, מה מותר לעשות בשבת בתחום עבודתך במלון.

אם נותן הכשרות הינו רב מוסמך ולא רב מטעם ,"מומחה כשרות", או שרלטן מסוג אחר, תוכל כמובן להתייעץ אף איתו, ובמקרה הצורך לקבל ממנו גיבוי וסיוע מול הנהלת המלון.