לתת לאורח לעשות קידוש בשבת

האים עדיף להקדים אורח בשבת שיקדש על היין או שאין לתת לו לקדש אפילו שהוא שומר מצוות

תשובה:

שלום רב.

אין ענין בכך, אך אפשר לכבד את האורח שיעשה קידוש ויוציא את האחרים ידי חובתם, ואין מעלה לעשות בעצמו קידוש, מפני שמעיקר הדין יוצאים ידי חובה בשמיעת הקידוש מאחר, ויש מעלה שאחד יברך ויוציא את כולם משום 'ברב עם הדרת מלך' ואין נפקא מינא מי עושה את הקידוש אם בעל הבית עצמו או האורח.

מקורות:

משנה ברורה סי' רי"ג סק"ג.