האם אפשר לשחות בבריכה פרטית בשבת

1. בשבת בערב כבתה לנו הפלאטה והעברנו את הסיר של החמין(שהיה קצת מבושל)לפלאטה של השכנים, האם יש בעיה עם זה?

2. בריכה בחצר הבית, האם יש בעיה לשחות בה בשבת?

תשובה:

שלום רב.

1. אם נכבה הגז/הפלטה או שהיתה הפסקת חשמל מותר להעביר את הסירים לאש גרופה וקטומה של השכן אם התבשיל לא הצטנן לגמרי, ואם אפשר להניח על גבי קדירה מלאה או לכל הפחות על צלחת הפוכה ודאי עדיף.

2. ראה כאן תשובה בענין זה.

מקורות:

1. ראה כאן אות ה'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    מחילה, ראוי להזכיר את החילוק בין בני ספרד לבני אשכנז לגבי שלאה 1 הנ"ל – לבני ספרד אסור על שירד מחום שהיד סולדת בו ואילו לבני אשכנז מותר כל עוד התבשיל עומד בחמימותו.