טיפולי פוריות, חובה או רשות?

בס"ד
כבוד הרב שלום!
שאלתי: אם אישה מרגישה קשיים בריאותיים מטיפולי הפריה או שנאמר לה שיש משהו חשוד בשחלה לאחר טיפולי פוריות, ויש לה עדיין עוברים מוקפאים, האם יש לקיים מצוות פרו ורבו בכל מחיר ,ולהמשיך בטיפולי הפריה עד להשגת ילד או להפסיק בגין מה שציינתי לעיל.
תודה

תשובה:

שלום רב.

בנושא הרפואי אני לא מבין. אולי כדאי לפנות אל הרב משה שלזינגר (02-5001501). אולם לעצם שאלתך, על האשה ודאי שאין חיוב של מצות פרו ורבו. אמנם מצות "לשבת יצרה" יש גם על האשה כמבואר בשו"ע אבה"ע סי' א'. אבל מצוה זו היא קלה יותר ממצות פרו ורבו.

בכל אופן, גם לאיש שאין ספק שיש עליו חיוב של מצות פרו ורבו כתבו הפוסקים (מנחת שלמה ח"ג סי' קד) כי אין עליו חיוב להשתדל ע"י טיפולי פוריות. אלא רק מותר לו אם הוא רוצה.

שנשמע רק בשורות טובות

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראה 'שולחן שלמה' שאמר הגרש"ז אוירבך לאברך שבוודאי מצד 'פרו ורבו' אינו מחוייב בהשתדלות של הפריה מלאכותית, אלא רק בדרכי הטבע דברה תורה – אך הוא מחוייב במצווה אחרת; "ושמח את אשתו אשר לקח"… ודפח"ח.