פיצויים לעובד שהתפטר עקב אי תשלום בזמן והורדת המשכורת

עבד אצלי עובד ניקיון למשך 6 שנים ומשכורתו עמדה על 3000 ש"ח, הייתה תקופה והקופה לא הייתה יציבה ונמשכו תשלומי המשכורות שלא במועדם, המנקה לא הגיע לעבודה ואמר שימצא עבודה אחרת, לא היה לנו ברירה כי כסף לא היה לנו והוצרכנו לקחת עובד ב-2000 ש"ח. לאחר מכן הוא חזר ואמר שרוצה לעבוד, ואמרנו לו שזה בסדר מצידנו רק שיבוא לחתום הסכם חדש ב2500 ש"ח ובתנאי שיעמוד בהסכם דהיינו ביצוע העבודה כנדרש, ויצוין שעד אז הוא לא עמד בדרישות העבודה על אף ההסכם החתום.
שאלתי היא האם צריך לשלם לו פיצויים.
הטענות:
א. עזב לבד.
ב. לא עמד בתנאים הנדרשים.
ג. אין באפשרות לשלם סכום זה אלא 500 ש"ח פחות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

לא הבנתי היטב את השאלה, האם העובד הסכים לחתום על ההסדר החדש, או לא הסכים ולכן התפטר.

למיטב ידיעתי, אם העובד לא הסכים להוריד את השכר ב-500 ש"ח הרי זה כפיטורין וחייבים לשלם לו פיצויים. מה שעזב את העבודה לתקופה מסוימת לאחר שלא קיבל משכורת, לכאורה גם לא מפסיק את הרציפות.
אם העובד לא עמד בתנאים הנדרשים היה צורך לערוך לו שימוע, או לפחות להתרות בו.

בכל מקרה הייתי מציע להתייעץ עם עורך דין. בדרך כלל ההלכה היא גם כמו החוק.

מקורות:

בשכירות פועלים מנהג המדינה קובע. עיין שו"ע חו"מ סי' שלא.

התפטרות עקב הרעה בתנאים דינה כפיטורין לפי חוק פיצויי-פיטורים סעיף 11 (א).