הסרת מזוזה במעון סטודנטים

שלום וברכה.
אני מתגורר במעונות סטודנטים וכשהגעתי לחדרי לא הייתה מזוזה.
הבנתי שאחת הסיבות היא שבעבר התגורר תלמיד ערבי בחדר שפשוט הסיר אותה אז קניתי חדשה והתקנתי במשקוף.
כרגע אני עוזב את המעונות וכנראה כשאחזור אהיה בחדר שונה.
האם מותר לי להסיר את המזוזה ולהתקינה בחדר חדש?
קיים גם חשש ששוב יגיע תלמיד ערבי ופשוט יסיר ויזרוק אותה.

תשובה:

שלום רב.

אסור לך להסיר את המזוזות בעזיבתך את החדר. ותזכה בעקבות כך במצווה גם את הדרים אחריך בחדר זה. אמנם אם יש ספק ממשי שנכרי ידור בחדר זה ויסיר את המזוזה אפשר להסירה.

מקורות:

איסור הסרת מזוזות מפורש בגמרא בבא מציעא קב,א ונאמרו בראשונים ב' טעמים לכך, או משום הבזיון שאינו מקיים מצוות מזוזה (שאילתות דרב אחאי בשלח קכ"ו וריטב"א הישנים שם), או משום מזיקין שיבואו לבית ונראה הדבר ששולח לגרים שם מזיקים (תוספות שם). דין זה נפסק להלכה בשולחן ערוך יו"ד סי' רצ"א ס"ב. וחיוב הדרים בפנימיה במזוזה, אם הם גרים שם מעל 30 יום ר' בספר חובת הדר פרק ו' סק"ו ובאר משה חלק ג' סי' ק"פ.

ובענין הסרת מזוזה כאשר יש ספק שנכרי יגור אחר כך בחדר, באגרות משה יו"ד חלק א' סי' קפ"ב כתב שמותר להסירה, אלא אם כן בעל הבית המשכיר הוא שומר תורה ומצוות שאם גוי ישכור ממנו הוא בעצמו יסיר את המזוזה, וכן כתב בחלקת יעקב יו"ד סי' ק"ס.