לעצור אוטובוס כדי להעביר מעטפה ולא כדי לרדת בתחנה

מישהו ביקש להעביר מעטפה לעיר אחרת. הייתי צריך לעצור לאוטובוס כדי לתת את הדבר למישהו שחיכה בתחנה לא היו אנשים שירדו בתחנה ההיא. דהיינו שעצרתי את האוטובוס להעביר המעטפה ולא כדי לרדת יש איזה בעיה של גזל או שזה נקרה שזה לצורך כי היה לי צורך בזה ללכת ברגל עד הבית ולהעביר המעטפה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

היה ראוי לומר לנהג שהנך רוצה להעביר מעטפה, משום שהנהג אינו מחויב לעצור, אם אינך מתכוון לרדת, כך שיש בכך משום איסור גניבת דעת, שהנהג טרח לעצור משום שסבר שהנך מעוניין לרדת. אין בזה איסור גזל ממון אלא גזל זמן.

אם הנהג מסכים, אין בכך איסור גזל זמן של ציבור הנוסעים, משום שיש סמכות לנהג לעכב את הנוסעים רגע קטן כאשר יש צורך לפי שיקול דעתו.