איסור ייחוד במזדרון קטן שמוביל לשני דירות ויש בסופו דלת חיצונית

אני רוצה לשכור יחידת דיור שהיא מתוך בית, לעבודה אישית. ז"א: שמהכניסה הראשית יש פרוזדור קטן של מטר על מטר, ושם יש כניסה לבית וכניסה לחדר שלי, השאלה מתחלקת לששה מצבים:
א.אם אפשרי שהפרוזדור יהיה סגור במקרה שהבית סגור והחדר סגור, אם בתוך הבית תהיה אישה האסורה ביחוד.
ב. פרוזדור פתוח והחדרים נעולים.
ג. פרוזדור סגור והחדר והבית פתוחים כי זה כמו שני בתים.
ד. הפרוזדור והחדרים פתוחים.
ה. הפרוזדור פתוח והחדר סגור והבית פתוח.
ו. הפרוזדור פתוח והחדר פתוח והבית סגור.
יש לציין כי הדלת החיצונית [-של הפרוזדור] נראית כדירה רגילה, ואין דרך אנשים להיכנס אליה.
ייש"כ על התשובה

תשובה:

שלום רב.

דין שני הדירות האלו כשני דירות בבנין דירות שאין בהם ייחוד, אלא אם כן הדירה והחדר פתוחים למזדרון והוא סגור (ובשעות הלילה אף כשאינו נעול).

אולם בזמן השהות בפרוזדור עצמו כיון שיש בו שימוש לשניהם כאחד יש בו מצד הדין איסור יחוד כדין ואם דלתות הדירות סגורות מותר לצאת ולהכנס דרך הפרוזדור כיון שהוא הכרח למגורי הדירות וליכא דרכא אחרינא אלא שאין להתעכב בפרוזדור. ולכתחילה יש להזהר שלא יהיה ייחוד גם בעודו במזדרון, וזאת על ידי השארת דלת המזדרון פתוחה, או שיהיו עוד שכנים שיותר להם להשתמש במזדרון זה (ויוכלו להכנס מדי פעם לשם), וכן נעילת דלת אחת מהדירות.

מקורות:

ספר דבר הלכה סי י"ב אות י"ח בשם החזו"א, וע"ע חזו"א סימן ל"ד סק"ד-ה, שו"ת צי"א ח"ו סימן מ' פ"ז ופ"ח. שבט הלוי ח"ה אבהע"ז סי' ר"ב סק"ב, תורת היחוד בשם הגריש"א זצוק"ל להחמיר כשדלת הפרוזדור נעולה דהוי כבית אחד. דבר היחוד (היילברון) פי"ד, משנה הלכות ח"ו סימן רכ"ח, אורחות הבית הגר"מ שטרנבוך פי"ד ה"ז ונטעי גבריאל פי"א.