אזכרה 11 חודש

אבי נפטר בט״ז באב מתי עורכים את האזכרה ומתי עולים לבית העלמין.
תודה

תשובה:

שלום רב.

נוהגים לעלות ביום ה11 חודש, ובמקרה זה ביום שני הקרוב ט"ז תמוז, נוהגים לעשות את האזכרה ביום ראשון בלילה ולעלות לקבר בבוקר, אפשר לעשות את האזכרה גם בבוקר.

ויש לדעת שעיקר האזכרה היא בסיום י"ב חודש, ומה שעורכים אזכרה בליל הי"א חודש הוא מנהג בעלמא, ולכן אם מתעורר איזה קושי בעריכת הסעודה בליל י"א אפשר להסתפק בעריכת לימוד וכדומה ויערכו את הסעודה בסיום הי"ב חודש, והעיקר הוא הלימוד והקדיש שאומרים לעילוי נשמת הנפטר.

מקורות:

ילקוט יוסף אבילות סימן מ' סעיף ג'.