נקבע לו תור אצל רופא ונאנס בדרך

היה לי שעה נקבע (א פוינטמענט) אצל רופא (טעראפיסט) ישראל שיש לו משרד בעיר שאין אני והוא דר בה, ובדרך אירע לי אסון ל"ע והוליכו אותי לבית החולים, ועי"ז לא היתי יכול לילך להרופא ביום ההוא כלל, מה דיני בתשלומין, צריך אני לשלם להרופא כולו או חלק או אין אני צריך לשלם לו כלום.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אינך חייב לשלם לרופא כלום. אם הרופא הגיע למשרד רק בשבילך ולא הייתה לו עבודה אחרת במשרד, עליך לשלם לו שכר עבור הטרחא להגיע למשרד.

מקורות:

במקרה שהמעסיק נאנס באונס שלא היה עליו לדעת על כך מראש אין הוא חייב לשלם לעובד כלום. עיין שו"ע חו"מ סי' שלד. אבל על מה שהעובד עשה חייב בעל הבית לשלם לו, אם האונס הוא ממנו, ואף שלא נהנה כלום. עיין נתיבות סי' שלה סק"ב וסק"ג.