רכיבה על אופניים לנשים

שלום,
האם יש הלכה האוסרת על נשים לרכוב על אופניים?

תשובה:

שלום רב.

דבר זה תלוי בעיקר במנהג המקום, בארץ ישראל מנהג רוב המקומות שילדות ונשים מגיל 9 אינם רוכבות על אופניים, ולכן כך יש לנהוג, ויש מקומות שנוהגים שכן לרכב גם בגיל גדול יותר, ואז מותר רק כאשר החצאית ארוכה מספיק שלא תהיה בעיה של חוסר צניעות בזה.

מקורות:`

ראה בשבט הלוי חלק י' סימן כו אות י' שהחמיר גם לילדות, ובחשוקי חמד על פסחים דף ג,א הוכיח מלשון הגמ' ומדברי רבינו חננאל שם שגנאי הוא לאשה לרכב, אמנם היעב"ץ הקשה על זה מדברי הגמרא בבבא מציעא והוא חילק בין רכיבה בעיר לרכיבה בדרך, ולמעשה כתבו הפוסקים שדבר זה תלוי במנהג המקום. ויש שדנו בשאלה זו איסור 'לא ילבש' ראה בספר באר שרים חלק ו' סימן ס"א במה שכתב בזה באריכות. וראה עוד בקריינא דאיגרתא חלק ב' מכתב מ"ד בזה.