ניתוק חשמל לאחר שהלומדים בבית כנסת אינם משתתפים בהוצאות

בס"ד

שלום רב,
אני גבאי בית כנסת אך אני נמצא בבעיה גדולה מבחינת תשלומים-חשמל, מים, תשלום לקורא בתורה ועוד הוצאות. באמצע השבוע מגיעים קבוצה של לומדים המסרבים להשתתף בהוצאות החשמל והמים והם צורכים כמעט פי שניים על פי מונה המים. רב העיר הרצליה – הרב יעקובוביץ רשם שישתתפו אך הם תלשו את המודעה. רב בשכונה רשם שיש בכך חשש גזל ותלשו, רב ישיבה כבר פחד להתבזות ולא רשם. היום שילמתי בשקלים לחזן והקופה ריקה.
אני חושב לרשום להם שביום ראשון ינותק החשמל. אאלץ להביא חשמלאי שינתק להם.
מה ניתן לעשות?אני מנקה את בית הכנסת והם מלכלכים בכוונה ולוקח שעות לנקות בסוף השבוע.

בכבוד רב,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

קשה לעלות על הדעת שיהיו לומדי תורה שאינם משלמים עבור חשמל ומים שהם צורכים ומלכלכים בית כנסת קדוש בכוונה. אין לי ספק שיש להם טענות מסוימות והם משוכנעים בצדקת טענתם.

במקרה כזה הפתרון אינו בניתוק החשמל. ויכוחים יש לפתור בהדברות. אם מנסים לפתור אותם בכוח, הצד השני גם ישתמש בכוח ולא ניתן לדעת עד היכן מחלוקת זו תיגרר.

אני מציע לתבוע את הלומדים לבית דין לממונות בתביעה לשלם את כל חובות החשמל המים והנקיון שהצטברו להם עד היום וכן מכאן ולהבא ולסיים את הסכסוך בהקדם בדרך זו.