עבודה בניכיון שיקים

שלום רב
רציתי לשאול האם מבחינה הלכתית מותר לעבוד בנכיון שיקים. כלומר פריטת שיק דחוי תמורת סכום מופחת מהסכום הנקוב בשיק.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

מותר לעשות כן רק עם היתר עיסקא. יש לחתום על היתר עיסקא כללי (ניתן להוריד מכאן) ולתלות אותו במקום בולט במקום העסק.

מקורות:

מצד הלכה מותר לקנות רק שיקים של אנשים אחרים (לא של הלקוח) ושהלקוח לא יקבל על עצמו אחריות במקרה שלא יוכלו לגבות את השיק. עיין שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף ד. היתר עיסקא פותר בעיות אלו.