האם מותר להיות מנהל חשבונות לרשת לא כשרה

הציעו לחברי עבודה להיות מנהל חשבונות ברשת בתי קפה שאינה שומרת כשרות. האם יכול לעבוד במקום כזה. חשוב לציין שהעבודה היא לא בבית הקפה אלא במשרדים צדדים

תשובה:

שלום רב.

מותר לעבוד מהמשרד ולנהל את חשבונות הרשת אף שאינה שומרת כשרות. אמנם אם ביכולתך להשפיע עליהם שישמרו כשרות ודאי טוב שתעשה זאת.

בהצלחה רבה.

מקורות:

כפי שהארכנו בכמה תשובות באתר, כל זמן שאין מסייעים בשעת האיסור ולגוף האיסור, אין זה בכלל לפני עיוור ומסייע ובפרט במקום הפסד ממון, תוכל לראות תשובות דומות כאן וכאן בסוף התשובה לגבי להיות מנהל בחנות כזו שיושב במשרדים.