קניית טבעת קידושין

שלום לכבוד הרבנים המכובדים
בע"ה מתחתן ב ט"ז באב
שאלתי בנושא קניית טבעת קידושין
אני ממוצא ספרדי ועדות המזרח
1. איזה סוגי טבעות ראוי לקנות ? ( כסף , זהב , מרובעת , עגולה )
האם ניתן לקנות שתי טבעות ? ובאיזה לקדש ? אמשח לפירוט בנושא
2. האם ישנה בעייה לשלם בכרטיס ולאו דווקא במזומן ?
3. ישנה אישהו כוונה מיוחדת שצריך לכוון בקניית הטבעת עצמה ?

בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

ראשית, ברכות, ותזכה להקים בית נאמן בישראל.

1. כתב השו"ע (אבה"ע סי' לא סעי' ב') כי נהגו שלא לקדש בטבעת שיש בה אבן, והטעם כתבו הראשונים, כדי שלא יהיה מצב שהאשה תחשוב כי הטבעת שווה יותר ממה שזה שווה במציאות. לכן כיום נוהגים לקדש בטבעת זהב פשוטה.

אמנם יש הנוהגים עפ"י הקבלה לקדש בטבעת של כסף, ראה כאן בענין. נוסיף, כי מאחר שיש טבעת זהב לבן, אולי כדאי לידע את האשה אם הוא מקדש בטבעת של כסף.

2. אין כל בעיה לשלם בכרטיס אשראי, התשלום על הטבעת היא רק התמורה, הקנין ממילא נעשה במשיכה או הגבהה. (איני רוצה להכנס כאן לגדר התשלום בכרטיס אשראי שאינו נוגע לכאן).

3. אין כל כוונה מיוחדת שאתה צריך לכוון בקניית הטבעת, כשם שאתה לא מקפיד לכוון כשאתה נכנס למכולת לקנות, למרות שבודאי אינך אוכל מן הגזל ח"ו. קניה ללא כל כוונה מיוחדת היא קניה מושלמת.

הרבה מזל טוב

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם מותר לקדש עם טבעת שהב פשוטה ולאחר החתונה לקנות טבעת מפוארת עם יהלומים ? או שזה מזל רע כי לא קידשו בטבעת השניה?