שפיכת מים על ספה שכבר נרטבה קודם לכן

הבת עשתה קטנים על הספה בחג ,האם יש בכך איסור ליבון מצד השרייתו זה כיבוסו?

תשובה:

שלום רב.

אם הספה עשויה מעור מותר לשפוך עליה עוד מים. ואם היא עשויה מבד אסור לשפוך עליה עוד מים אף שהיתה כבר רטובה מעט.

מקורות:

בעור לא אמרינן שרייתו זהו כיבוסו, כמבואר במשנה בשבת קמב,ב ונפסק בפוסקים בסי' ש"ב סעיף ט'. אמנם בבד ששרייתו זהו כיבוסו אסור לשפוך עליו מים אפילו מועטים ואין זה נחשב דרך לכלוך אלא דרך ניקוי ומטרת השפיכה היא לנקות הספה משאריות הלכלוך שנשפכו עליה.