טומאת כהן למת שנחסר ממנו איברים בחייו

האיך מורין בכהן שמת אביו שהי' לו ניתוח בחיים וחתכו לו חלק מהרגל או איזה אבר פנימי אם מותר לו לטמא עצמו או לא?

תשובה:

שלום רב.

נחלקו בזה הראשונים והפוסקים, ולמעשה נוהגים להקל בזה וכאשר נחסר מאיבריו בעודו בחיים מותר לבנו להיטמא לו, ורק אם נחסר ממנו לאחר פטירתו אסור לו להיטמא לו.

מקורות:

בשולחן ערוך יו"ד סי' שע"ג סעיף ט' הובאו ב' דעות בזה, האם כשהמת נחסר מאיבריו בחיים אסור לבנו הכהן להיטמא לו, או שדווקא אם נחסר לאחר מיתה, אך אם נחסר מחיים מותר לו להיטמא לו. ולמעשה בשבט הלוי חלק ז' סי' קס"א הכריע שנקטינן בזה לקולא וכן כתב במשנה הלכות חלק ג' סי' קכא שהאחרונים הסכימו שרק לאחר מיתה אינו יכול ליטמא לו, וע"ע באגרות משה יו"ד ח"א סי' קנ"א.