אם פקידה יכולה לבצע עסקאות קרדיט בריבית

שלום הרב

אני עובדת במוקד תשלומים של ארנונה. אנו גובים לתושבים תשלומים בקרדיט, שזה ריבית מול חברת האשראי על כל תשלום.

הייתי רוצה לדעת האם לדעת האם אין מבחינתי שום בעיה?

תודה רבה

תשובה:

מבחינתכם אין שום בעיה של ריבית.

מקורות:

נוסחאות ההיתר עיסקא בנויות שלא יהיה איסור ריבית גם במי שאינו לווה לצורך השקעה בעסק. דוגמא להיתר עיסקא של חברת אשראי ניתן לראות באתר של חברת כאל כאן. בנוסף יש מקום לומר שאין איסור ריבית כלל ללקוח בעסקאות של קרדיט בכרטיס אשראי עם מסגרת בנקאית, עיין כאן.

יש מקום שלא להסתמך על ההיתר עיסקא משום הערמה או משום חשש שבתי המשפט לא ידונו על פי תנאי ההיתר עיסקא, אבל כל זה ביחס ללקוח, לבעל העסק או לפקידים אין שום איסור, גם לא איסור 'מסייע' מאחר שיש על מי לסמוך להקל וכן נוהגים העולם.