אם יש חשש בפתיחת אתר אינטרנט שיתכן שיורידו ממנו קבצים שיצפו בהם בשבת

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אם בבעלותי אתר / בלוג שסגורים בשבת, וגולש רכש ממני ביום חול הקלטה של סמינר / הרצאה וכד', אך הוא בוחר לצפות בה בשבת / חג – האם יש בכך מצידי איסור כלשהו (זילות שבת, "בפני עיוור", שכר שבת או אחר)?

תשובה:

שלום רב.

אין בזה איסור 'לפני עיור' או 'מסייע'.

מקורות:

מכיון שאין הכרח בשעת לקיחתו שאכן בכוונתו להשתמש בזה לשבת, ואפשר שישתמש בזה בשאר ימות השבוע, ובפרט שאינך קשור לגוף האיסור שיעשה בדבר זה, וראה דוגמאות מעין זה כאן וכאן.