ריבית בתשלום חוב דולרי בשקלים

שלום לרבנים
מכרתי סחורה לבן אדם ב-100 דולר, אחרי חודש באתי לקחת את הכסף והקונה רוצה להביא לי את ה100 דולר בשקלים, האם הוא צריך להביא בשקלים לפי שער יציג של הדולר או לפי שער קניה שבחוץ עולה לי לקנות 100 דולר? והאם כאשר הוא מביא לי לפי שער יציג הוא עובר על ריבית?
תודה מראש

תשובה:

בעיקרון הוא חייב לשלם לך 100 דולר 'ירוק'. הסכמתך לקבל שקלים במקום דולרים הוא כוויתור מצדך. הנך רשאי לדרוש ממנו לשלם 100 דולר 'ירוק' או 400 ש"ח תמורתו או כל שער אחר שהנך רוצה. אין בכך בעיה של ריבית, משום שאם הקונה אינו מסכים לשער החליפין שלך הרי הוא יכול לשלם 100 דולר 'ירוק'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הדין הוא שבכל הלוואה או מקח וממכר חייבים לשלם את הכסף במטבע שסוכם (לדוגמא עיין שו"ע חו"מ סי' רג סעיף ד "אם חדשים חדשים, ואם ישנים ישנים"), המוכר אינו חייב להסכים להמיר את החוב מהמטבע המקורי למטבע אחרת. ואם כן מובן מסברא שהוא רשאי לעשות המרה זו בכל שער שהוא רוצה.