נישואין פקטיביים

שלום כבוד הרב, הנני גרושה רציתי לשאול האם אני צריכה לחכות 92 יום כדי להתחתן אזרחי עם גוי לצורכי רישום.

תשובה:

שלום רב.

נישואין פקטיביים אינם נישואים כלל, וכל זמן שאין בעילה או נישואין אין לזה כל השלכה לדין שאשה צריכה להמתין שלשה חודשים.

נישואין עם גוי אסורים בהחלט כפי שאת מבינה. אלא שאת עושה זאת למיטב הבנתי רק לצורכי רישום.

נקודה נוספת מאחר שכבר נגעת בענין, גרושה צריכה להמתין 92 יום לפני שהיא נשאת שוב. נישואין עם גוי מוגדרים כ"זנות" שיש מחלוקת בענין האם צריכים להמתין ג' חודשים או לא. אמת, מחלוקת זו נאמרה רק באשה שנכשלה פעם אחת בזנות האם מאותו זמן היא צריכה להמתין ג' חודשים או לא, אבל ודאי שאין מקום להתיר זנות לכתחילה לאחר נישואין, למרות שהדין של ג' חודשים לא נאמר בזה.

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' יג סעי' ו'.